بارشد جمعیت سالمند در کشور نیازهای اجتماعی، رفاهی و مراقبت از سالمندان در حال افزایش میباشد و یکی از این نیازها مراقبت از سالمندان (پرستار سالمند بیمار) است که بایستی به نحو احسنت صورت بپذیرد. در این مقاله در مورد نکات مراقبت از سالمند بیمار و بستری در منزل (سالمند بیمار) و پرستاری از سالمند در منزل صحبت خواهیم کرد.
دوره سالمندی به لحاظ ناتوانی و ضعیف بودن سالمندان بسیار شبیه به دوران کودکی است، اما نبایست با سالمندان مانند کودکان رفتار کرد. برخی از فرزندان این افراد در ارتباط با سالمندان، به شان، مقام و منزلت آن ها بی توجه هستند. این درحالی است که باید با در نظر گرفتن ناتوانی آنها، به امر و نهی - تذکر و حرف های تعنه آمیز پایان داد. همانطور که از فرزندان خود با آرامش مراقبت میکنید با آن ها نیز چنین برخورد ملایمی داشته باشید.
شاید شما هم در منزل سالمند بیمار دارید که قابلیت تحرک ندارد یا به اصطلاح خانه نشین و زمین گیر شده است و توانایی انجام کارهای شخصی خود را هم ندارند و نیاز به مراقبت ویژه در منزل یا پرستار سالمند در منزل دارند. مواظبت از سالمندان نیازمند مهارت خاصی است. این مهارتها را میتوانید یاد بگیرید و اگر وقت آن را ندارید، میتوانید از پرستار سالمند برای این موضوع استفاده کنید.
در ادامه مطلب به نکات مراقبت از سالمند بیمار میپردازیم:
نکات مراقبت از سالمند بیمار
سالمند بیمار که بی تحرک بوده و در بستر افتاده قادر به انجام کارهای شخصی و بهداشتی خود به عنوان مثال گرفتن طهارت، حمام رفتن و ... نبوده و نیازمند است که فرزند او یا پرستار سالمند (پرستار بیمار) یا مراقب سالمند در انجام دادن این کارهابه آنها کمک و یاری کنند.
سالمندان، تغییرات روانی و جسمی متفاوتی را تجربه میکنند که با دوران میانسالی و جوانی کاملا متفاوت است و این تغییرات جزء جدانشدنی زندگی هر فرد و طبیعت تکاملی بشر است. ممکن است سالمندی در جوانیاش بسیار بیباک و جسور بوده باشد، اما امروز در کنج عافیت و محافظهکاری نشسته باشد.
نظافت و استحمام سالمند بیمار
برای حمام رفتن سالمند بیمار که نمیتواند تحرک داشته باشد میتوانید از صندلیهای مخصوص که برای استحمام مناسب میباشند یا ویلچر استحمام استفاده نمود. سالمند زمانی که توانایی حرکت قسمتهایی از بدن مانند دست را داشته باشد، میتواند با نشستن روی صندلی مخصوص خود به شستن خود بپردازد، در غیر اینصورت خانواده او یا پرستار سالمند بیمار باید در استحمام کردن همراهیهای لازم را انجام دهند.
توجه داشته باشید که در استحمام سالمند باید از لوازم نرم که به پوست سالمند آسیب وارد نمیکنند استفاده شود. قابل ذکر است که اگر سالمند توانایی نشستن را هم نداشته باشد، بایستی از روشهای دیگر مانند کمک از فردی دیگر یا تشک مخصوص شستشو استفاده نمود.
از دیگر مواردی که بایستی به آن توجه کرد کوتاه کردن ناخنها، شستن دهان و دندان و کوتاه کردن موهای زاید را نام برد که خانواده یا پرستار سالمند بیمار به آن میپردازند و بایستی به این مسئله توجه کنند.
اگر سالمند بتواند حرکت کند میتواند در انجام امور طهارت، آنها را به سرویس بهداشتی که مجهز به توالت فرنگی باشد راهنمایی کنید، در غیر این صورت بایستی از پوشک مخصوص یا لگن مخصوص استفاده نمایید.
بهتر است از پرستار سالمند در منزل دوره دیده یا بهیار که به این امور آشناییت لازم را دارند استفاده شود تا به انجام امور مراقبت، نگهداری و نکات مراقبت از سالمند بیمار تسلط داشته باشد، اگر نیاز به پرستار سالمند بیمار در منزل داشتید، میتوانید با آسانیسم تماس حاصل نمایید. هدف ما آرامش و راحتی سالمند عزیز شما است. ما مشتاقانه منتطر تماس شما خواهیم بود.
افزودن دیدگاه جدید